Магистратите чакат съдебно-медицинска експертиза

Неуспешен опит на певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, да напусне следствения арест. След като съдът разреши да ѝ бъде изготвена съдебно - медицинска експертиза, днес не дойде лекарят, изготвил документа. В заключенията му магистратите посочиха, че липсва  категоричен отговор възможно ли е тя да се лекува в следствения арест или се налага специализирана помощ. ЛиЛана е обвинена за източване на еврофондове. Според прокуратурата тя отчитала фиктивни сделки.

За пръв път в съдебната зала влезе и бащата на певицата. Преди заседанието той показа стари медицински документи на ЛиЛана.

„Един сегмент, от около 10 см. от гръбнака й, захванат за 4 прешлена с титанови планки. В момента тя е дистрофия на 4-5 тела на прешлена. На нея ѝ предстои раждане, млада жена на 34 години. И те я държат в затвора, в ареста. Срамота за българската съдебна система”, каза д-р Христо Деянов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.