Наскоро е заплашил и бременна жена

Вчера в „Здравей, България” Вероника Димитрова разказа за мъж, който се разхожда с нож в столичния квартал „Люлин”. Само за една нощ е нападнал четирима души. Той обаче все още е на свобода и засега институциите не са проявили интерес към историята. 

Въоръжен с нож преследва жители на столичен квартал (ВИДЕО)

Екипът на NOVA получи още сигнали за други подобни случаи в София. Оказа се, че в „Хиподрума” болен мъж напада жени и клиентите на голям хранителен магазин. Именно там е заплашил и бременна жена. Всичко това се случва и на метри от детска градина. Почти всяка година мъжът е задържан по веднъж.

„Нося си спрей, защото състоянието на моя съсед Красимир, който е болен от шизофрения, се влошава от 3-4 години. Удря ме и ме плюе. Случвало се е да ме замерва с камъни и да ме удря с метална тупалка по гърба. Докато ме види започва да ме псува. Казвал ми е, че ще ме убие”, разказа съседка на мъжа.

Психично болна жена тормози жители на квартал в София, опитала да удуши своя съседка

„Въпросното лице постоянно влиза в магазина, в който работя, за да си купува цигари и бира, което му е абсолютно забранено. При отказ да му се продадат човекът започва да напада касиерите и всички около него. Имаше случай, при който открадна от клиент дебитна карта и от друг бира. Няколко минути по-късно е влязъл в обекта с лопата. Размахвал я е срещу служителите и клиентите. Органите на реда не успяха да го успокоят, защото се затваря в апартамента си”, обясни служител в близък хипермаркет.  Той допълни още, че психично болният мъж е заплашвал и бременна жена.

От Александровска болница заявиха, че мъжът е в много тежко състояние с хронична шизофрения. Той има брат, който обаче твърдят съседи вече не може да се справи с болния си роднина.

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.