Той сподели подробности от случилото се в социалните мрежи

Мъжът, който остана с часове в колата си, блокиран от протестиращи на кръстовището пред Софийския университет във вторник вечерта, разказа за инцидента в социалните мрежи. В статус във Facebook Халед Мохи сподели, че група демонстранти препречили пътя му по бул. "Васил Левски", който бил отворен за движение. Хората изскочили пред автомобила и започнали да го удрят, да обиждат и заплашват шофьора.

"При така възникналата ситуация, реших да се изтегля с колата назад, за да се спася. В този момент се чу вик, момче от тълпата предяви претенция, че докато съм извършвал маневрата, съм минал с колата през крака му. Аз нито видях такова нещо, нито усетих да съм минал върху нещо с колата. Вижда се ясно на един от клиповете как си дръпна крака, когато тръгнах на заден ход!", споделя мъжът.

Според него само благодарение на бързата реакция на органите на реда е жив и здрав, а хората останали отдалечени от автомобила. С момчето, което го е обвинило, че го е бутнал с колата, си стиснали ръцете, твърди Мохи. Но протестиращите все пак решили да не го пускат. Пробите за алкохол и наркотици на мъжа са отрицателни.

 

 

"Аз винаги съм бил и ще бъда на страната на справедливостта, за която се борят уж протестиращите. Но нека да попитам това ли е начинът за протест?! Да разбивате колите на хората?! Нали са мирни протести?! След като искате справедливост, защо се лъже, че съм прегазил човек, а реално не съм, доказано от органите на реда и камерите?! Промяната няма да дойде, докато не разберем, че само всеки със своя личен пример, може да я доведе. Това за мен беше чист цирк", пише още Халед Мохи.

Според него поведението на протестиращите е било "недостойно и не отива на хора, които се борят за свобода и справедливост". Той е подал жалба за обидите, за заплахите и за щетите по колата му.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.