Не смятам, че съм направил нещо, за което да ме разследват, коментира обвинител номер 1

„Рухна мита за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд”. Това коментира обвинител номер 1 Иван Гешев от Ямбол, където отиде след разбиването на голяма нарколаборатория.   

Разбиха голяма нарколаборатория в Ямбол

Гешев отказа да коментира политически въпроси като този за исканата му оставка от протестиращите, защото неговата работа била да решава проблемите на българските граждани

,,Моята цел е българските граждани чрез правосъдие да получат справедливост. Аз знам, че имам врагове, знам, че това което направих - милиардите, които засегнах, ще има реакция. Знам, че прокуратурата ще бъде атакувана. Ще бъдат направени опити тя да бъде унищожена, както по времето на Иван Костов. Но съм твърдо решен да продължа да работя по същия начин”, каза обвинител номер 1.

Попитан за решението на Конституционния съд за това дали президентът и вицепрезидентът могат да бъдат разследвани, главният прокурор каза, че тези решения не се коментират, а изпълняват.

„И аз благодаря на Конституционния съд, че отговори на въпросите, които зададох. И след като отговори Конституционният съд стана ясно, че са имали нужда от тълкуване. Стана ясно и следното нещо - прокуратурата е спазила и ще продължи да спазва законите на Република България”, заяви Гешев.

Решенията на КС трябва да се четат внимателно, допълни Гешев.

„Препоръчвам на всички да прочетат много внимателно решението на КС, а не да четат различни коментари, които, според мен, са да кажа от хора, които или не са го чели, или не са обективни”, допълни главният прокурор.

Докато Гешев говореше, се появиха и протестиращи. Той беше в Ямбол заради разкрита нарколаборатория. Тя се намира в бившата административна сграда на ТЕЦ-Варна, разположена е на 3 етажа, с най-модерни съоръжения. В нея са намерени над 2000 конопени растения, над 1000 литра препарати, използвани за обработката им, както и над 20 кг готова за пласиране изсушена тревна маса – марихуана. Задържан е един мъж, другите съпричастни се издирват.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.