Първият такъв офис вече работи на плаж "Каваци" край Созопол

Първият споделен плажен офис вече работи на плаж "Каваци" край Созопол. Местата за споделена работа набират популярност през последните години, но станаха истински хит, след избухването на пандемията от COVID-19. Така това лято предприемачи, които могат да работят дистанционно, избират да работят, докато са на почивка на морето и да почиват, докато работят.

Какви могат да са последствията от дистанционната работа?

През юли и август българинът, а и не само, мисли основно за почивка на море. През последните години с развитието на технологиите, много от предприемачите,чийто бизнес го позволява, могат да вършат работата си, независимо в коя точка на света се намират. Изолацията заради пандемията от COVID-19 през пролетта показала,че работата от дистанция има бъдеще. Затова двама млади предприемачи решили да рискуват и да създадат офис на плажа.

"Защо ли, за да покажем на хората, че плажът може освен място за почивка, да е и място за работа. И то доста продуктивно, оставяйки приятни усещания от работния процес в хората, които се намират тук, на това място. За целта създадохме необходимите условия, тоест всичко необходимо за работния процес. Постарахме се", обясни предприемачът Свилен Еленков.

„ТЕМАТА НА NOVA”: Офис отвъд хоризонта

Николай пък се занимава с изработка на сайтове и онлайн търговия. Разказва, че работи без почивен ден. Уверил се лично с ползата от едно такова споделено работно място

"Има нужда от подобни места, не само на нашето черноморие.Има нужда от подобни места и в планината", смята той.

Предприемачите отдавна обмисляли идеята как да прекарват повече време на морето през лятото, без да се откъсват от работата си. Заимствали идеята от други страни.

Коронавирусът убива офиса

Идеята реализирали като създали работни места на метри от морската вода, оборудвали пространството като офис. Опитват се да събират млади и енергични хора, които имат възможността да работят от всяка точка в страната.И като точка за дистанционна работа избрали плаж "Каваци". Първите клиенти не закъснели. А инициаторите на проекта са си поставили като задача освен да помагат на българскиете предприемачи, да променят и имиджа на българския туризъм

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.