Доброволците са 1600

Индийският серумен институт е получил разрешение за провеждането на втория и третия етап на клинични изпитания върху хора на ваксината от нов вид, създадена от изследователи от Оксфордския университет, съобщи БТА.

Акад. Петрунов: Докато няма ваксина срещу COVID-19, положението няма да стане по-добро

Агенцията цитира изявление на ръководството на серумния институт. Беше уточнено, че в тестовете ще се включат 1 600 доброволци на възраст над 18 години. Изпитанията ще се проведат в 17 от най-големите индийски медицински учреждения. Получените резултати ще бъдат предоставени на Комитета на експертите към индийското здравно министерство. В рамките на тестовете на всеки доброволец ще бъдат назначени две дози ваксини в интервал от 4 седмици.

Руската ваксина срещу COVID-19 създала имунитет у всички доброволци

След това безопасността и имуногенността на препарата ще бъдат изследвани от експерти.
Индийският серумен институт е най-големият производител на ваксини в света. Той подписа договор за прроизводството на потенциалната ваксина, разработена от Оксфордския университет в сътрудничество с фармацевтичната компания АстраЗенека. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.