Голяма част от парите са били унищожени

Прането на пари не е добра идея, както гражданин на Южна Корея разбра, след като буквално изпра парите си в пералнята, за да ги изчисти от коронавируса, пише агенция "Фокус".

„Есетрова луна” поднесе небесен спектакъл в няколко страни (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според изданието голяма част от парите са били унищожени в процеса и не са можели да бъдат възстановени от местната банка. Човекът, живеещ близо до столицата Сеул, сложил неизвестен брой банкноти от по 50 хил. южнокорейски вон (на стойност около 42 долара всяка) в пералнята си, за да ги изчисти от коронавируса.

Когато ги извадил от пералнята, част от парите били сериозно повредени. Човекът се свързал с банката, за да му бъде възстановена поне част от сумата. Според правилата на банката, повредени банкноти могат да бъдат частично възстановени на гражданите, но само ако те не са напълно унищожени.

Дженифър Лопес се показа без грим (СНИМКА)

В крайна сметка му били възстановени 23 млн. вона (19 320 долара). От банката не разкриват колко точно пари е загубил, но споменават, че става дума за сериозна сума.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.