Социалното заведение се превърна в поредното огнище на COVID-19

Във Варна се появи още едно огнище на коронавирус. 25 са общо случаите в Дом за стари хора „Гергана” в града. 21 са положителните проби на обитатели на социалното заведение, 4 са на персонала. От началото на заразата там има една починала жена.

Ново огнище на COVID-19 в дом за възрастни хора

Областният управител на Варна Стоян Пасев посочи, че е създаден екип по разпореждане на главния прокурор. „В момента се посещават всички подобни заведения за това дали се спазват противоепидемичните мерки, предписани от Щаба”, допълни той. 

Пасев уточни, че заразените обитатели на Дома са в добро състояние. „Това са хора, които са трудноподвижни, над 80 години. Повечето от тях се нуждаят от специални грижи, различни от тези, полагани за COVID-19”, каза още ръководителят на областната управа. 

303 нови случая на коронавирус в страната

 

Той каза още, че далите положителни проби за коронавирус са отделени, установени са и контактните им лица. Според него заразата е внесена отвън, не можело обаче да бъде казано точно откъде. 

 

 

Стоян Пасев каза още, че за момента ситуацията в Дома е спокойна, осигурен е и достатъчно персонал.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.