Кабинетът продължава да изпълнява програмата си, обяви коалиционният партньор

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за NOVA Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов. 

Дончев: Вариант е и оставка в края на септември (ВИДЕО)

„Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов. 

Той добави, че няма вариант за оставка през септември. Подобна хипотеза имаше от страна на Томислав Дончев, който бе гост в "Здравей, България". Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност. 

„Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов. 

„Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", посъветва лидерът на НФСБ.

„Оставка не се предвижда - нито персонално на премиера, нито на правителството. Не се предвижда и нарушаване на парламентарното мнозинство, което в момента управлява”, потвърди и Борис Ячев, заместник-председател на НФСБ. „Преценихме след  многочасови разговори, че това правителство не е изчерпало първо мандата, не е изчерпало потенциала, които има като управление, не сме изчерпали и вота, който нашите избиратели са ни дали. Има доста приоритети, които трябва да се реализират до края на този мандат. Разбира се най-важният  приоритет е справяне с икономическата криза заради COVID-19”, допълни Ячев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.