Достъпът до плажа беше отцепен от бетон и водорасли

Неизвестни отрязаха достъпа до плаж „Тополите” с бетонна преграда и разораха черните пътища, за да ограничат безплатното паркиране. Това разказаха в ефира на NOVA  туристи, почиващи в Черноморец.

Разораха черни пътища, по които се стига безплатно до плаж в Черноморец (ВИДЕО)

Екипът ни потърси отговора как е възможно да се иска такса за паркинг, който, на практика, не съществува. А минути след репортажа на NOVA, пътят е разчистен и вече има абсолютно свободен достъп на автомобили и плажуващи към пясъчната ивица.

Подстъпите по черните пътища, водещи към плаж „Тополите” ни посрещнаха преградени с купища отпадъци - водорасли, пластмасови опаковки, дори бетон. Автомобили не могат да преминат, трудно е и за ходещите пеш.

Според летовниците водораслите били изсипвани съвсем тенденциозно до колите до плажа. При вида на камерата на NOVA , служители на плажа намериха друго място за изхвърлянето на тревната маса. А до есента потърпевши от обособеното депо за отпадъци са летовниците.

Полицията провери паркират ли коли върху дюните на плаж "Крапец"

Собственици на имоти показват схеми от кадастъра, според които все пак трябва да има общински път в района. Според кадастралните схеми терените са частни. Имало общински път, който водел до плажа, но бил отдалечен.

 „Места за паркинзи, общински, нямаме.Няма как да реализираме паркинг, който да има чисто социални функции и да бъде общински, защото просто нямаме терени”, обясни кметът на Черноморец Росен Деспов.

И само 30 минути след като в ефир кметът обеща да направи предписание теренът да бъде почистен от отпадъците, проверка на NOVA показа, че от импровизираното сметище няма и следа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.