Някои хора вярват че подобен татус ще ги предпази от вируса

Татуировките срещу коронавирус станаха ужасно популярни през последните месеци, пише БТА. 

Най-честите изображения са или на самия вирус, приличащи на таралежи, или на сексбомби, носещи предпазни маски. Някои хора дори вярват че подобен татус ще ги предпази от вируса. 

За такива случаи сигнализира испанският татуировчик Адрес Вега. Той практикува занаята си от 21 години. Сега е получил поръчки за тематични татуировки от голям брой медицински сестри и лекари от Иберийския полуостров. От една страна медиците държат да увековечат спомена от преживяното на първа линия в борбата срещу патогена, а от друга таят надеждата все пак татуировките да ги предпазят. 

Австралийският татуировчик от град Сидни Ланс Ориън пък получил поръчка от пациентка, която изкарала тежка форма на коронавирус и успяла да се излекува. Майсторът успял да изрисува на кожата й изплезен коронавирус, победен от коравата дама.

Собственикът на калифорнийско студио за татуси Матю Васкес споменава за клиентка, която държала да има на кожата малко зелено изображение на патогена. Татуировката щяла да й служи като амулет, за всеки случай, при възникването на втора вълна от заразата.

Мистика и скрити послания в татуировките на Анджелина Джоли (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.