Това се случва 170 години след първата постановка

За първи път в историята си Народният театър отвори врати през август. В най-горещия месец от годината артистите избраха да играят, вместо да почиват, заради дългата раздяла с публиката по време на карантината.

170 години след първата постановка Народният театър отвори врати през август, не само за представления, а и за репетиции. Екипът на NOVA завари трупата по време на подготовката на премиерната пиеса „Страх за опитомяване”.

„Изключително актуален текст. Съвременният човек е атакуван толкова агресивно от средата, в която живее, че нивото му на тревожност е много високо”, обясни режисьорът на пиесата Стефан Спасов.

„Живеем в общество, в което, като че ли сме съсредоточени в успехите, а животът ни е съставен от малки грешки и провали. Всички тези неща, за които се ядосваме и предпочитаме да забравим”, допълни авторът на пиесата Оля Стоянова.

Представлението разказва какво би се случило, ако разкрием страховете си един на друг. То среща четирима непознати в откровен разговор.

„Работя върху тази героиня, може би, от две години. Тя говори за човешките страхове и за онова добро, което ние правим, и което дава смисъл на живота”, сподели актрисата Емануела Шкодрева.

Четири от 12-те спектакъла, които театърът представя този месец, са премиерни. „Много представления на Народния театър ги играем с огромно удоволствие и при строги мерки, защото срещата с публиката е нещо, което е незаменимо. Много е важен обменът на енергия между публика и актьори. Това е смисълът на нашата професия”, допълни Шкодрева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.