Местните се шегуват, че предстои организиране на „молебен за нормално изкъпване”

От месец жителите на севлиевското село Добромирка са на сухо. Хората перат на ръка и носят питейна вода с бидони. Местните се шегуват, че предстои организиране на „молебен за нормално изкъпване”. Чешмите обаче не текат заради стари водопроводи и пилеене на водата за поливане, контрират от местното водоснабдително дружество.

Как се живее без вода по време на жеги и коронавирус - Румен Бахов провери в село Добромирка. „Никак не е удобно и приятно да се пере на ръка, особено без вода”, оплака се Радка.

В населеното място има дом за стари хора и детски заведения.  „Едно от най-задължителните условия сега е ръцете да се мият и дезинфекцират. Без вода аз не виждам това как може да стане. В Дома има 60 потребители, над 15 от тях – лежащо болни. Как може да се спазват условията на дезинфекция”, коментира местният лекар.

Жителите на Добромирка обясниха, че водоноски в селото са били поставени едва снощи. От ВиК посочиха, че скоро водоподаването ще бъде възстановено. 

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.