Към момента в болницата има между 26 и 30 положителни за коронавирус пациенти

В болницата в Добрич не са спазвани мерките срещу епидемията. Това са установили здравните служби. Системни грешки са довели до бума на заразени с коронавирус в града. Болницата е отчитала, че има лични предпазни средства и за персонала, и пациентите. Проверките обаче са установили дефицит.  След инспекция от здравния министър и главния държавен здравен инспектор, директорът на добричката болница ще бъде отстранен.

„До този момент са извършени значителен брой проверки в болницата в Добрич. За съжаление, направените предписания и препоръки не са изпълнени по начин, който да осигурява безопасността на пациентите и на персонала на болницата”, заяви д-р Светла Ангелова от РЗИ – Добрич.

COVID-19: Ситуацията в Добрич не е добра, сменят директора на болницата

„Към момента в болницата в Добрич има между 26 и 30 положителни за коронавирус пациенти”, каза още Ангелова.

„Отдавна сме подали множество сигнали. Изключително важно е в момента да успокоим персонала в болницата, както и да върнем доверието в институцията”, заяви Йордан Йорданов - кмет на Добрич.

Повече по темата гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.