Измамата е за хиляди левове

10 000 лева за машина, която така и не получават - толкова е дало семейство от София, за да стартира нов бизнес. Според потърпевшите собственикът на фирмата - Хари Аничкин, е завлякъл с големи суми хора от цялата страна. Твърдят още, че се водят и дела срещу него. Засега обаче наказание няма. 

„Харесах си машината през интернет. Тя е за обработка на камък. Решихме да видим какво могат да ни предложат от фирмата. Това се случи през април, като направихме пълно плащане с договор и фактура. Срокът за доставяне беше 40 дни, а поради кризата с вируса трябваше да стане максимум до 60 дни”, разказва потърпевшият Росен Иванов.

 

 

Но и до днес той не е получил нищо. „Беше ни изпратено писмо, в което собственикът на фирмата казва, че иска да ни изплаща парите, когато има възможност. От април месец то този момент Аничкин твърди, че е продал повече от 30 машини. Знам със сигурност за още 4 измамени от тази фирма”, казва Иванов.

„Много добре разбирам г-н Иванов и му съчувствам. И моята фирма също е жертва на пандемията. Получи се забавяне, защото контейнерите не можеха да минат през Словения. Машините чакат да бъдат освободени. В рамките на 3 месеца сумата ще бъде върната на равни вноски”, обясни Аничкин в ефира на NOVA.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си