Тази седмица Благой Цицелков и Росен Илиев тръгват по следите на легендите за образите на Богородица

От векове образът на Божията майка е символ на чудото и надеждата. На нея се молят падналите, съкрушените, беззащитните, нещастните, изгубените. Християните вярват, че ликът й е чудотворен и носи утеха, здраве и изцеление на страдащите.

В „Темата на NOVA" тази седмица репортерът Благой Цицелков и операторът Росен Илиев тръгват по следите на легендите за образите на Богородица.

Трите най-големи манастира у нас са олицетворение на духовност, светлина и вяра. Сгушени в сърцето на Рила, върховете на Родопите и полите на Балкана – Рилският, Бачковският и Троянският манастир имат едно значимо общо – в сърцето си пазят по една чудотворна икона на Св. Богородица, а историите за спасение са хиляди.

В това издание на „Темата на NOVA” обаче освен на големите духовни центрове, ще бъде отделено специално внимание и на тихите светини, дали и даващи надежда дори там, където надали някой е предполагал. Какви тайни крият легендите за образите на Богородица, какво прави иконите чудотворни и имат ли силата да лекуват вярващите?  

Гледайте „Истории за чудо“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 16 август, веднага след централната емисия новини.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.