Увеличението на случаите в Италия през изминалите 24 часа е най-високото след 23 май – 629

Италия регистрира рекордно увеличение на случаите на заразени с коронавирус за денонощие от май насам, предаде БГНЕС.

Увеличението на броя на случаите в Италия през изминалите 24 часа е най-високото след 23 май – 629 са новозаразените, според статистиката, публикувана на сайта на здравното министерство на страната.

Израел сваля карантина за пристигащи от България

Общият брой на идентифицираните случаи на инфекция с COVID-19 е достигнал 253 438. Четирима души станаха жертви на заразата, общият брой на смъртните случаи достигна 35 392.

Текущата статистика обаче включва актуализирани данни от региона Емилия-Романя, който се превърна в един от най-засегнатите региони в страната. Местните здравни власти заявиха, че 154 случая не са били включени в данните за смъртността за трите пролетни месеца поради вътрешни проверки.

Броят на хората, които се възстановяват на ден е 314 и достигна 203 640. 764 пациенти остават в болници (по 7 новоприети за ден), от които 55 са в отделения за интензивно лечение.

Курц иска по-строг контрол на австрийската граница

През почти целия юли броят на новите инфекции в Апенините беше в рамките на 300 случая на ден, което съответстваше на нивото на първоначалния период на епидемията (края на февруари - началото на март). Напоследък обаче броят на заразените отново започна да нараства.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.