Обвиняем е 16-годишен съсед на момичето

Врачанският съд даде ход на делото за жестокото убийство на 18-годишната Андреа от село Галиче. Обвиняем е 16-годишен съсед на момичето. Според прокуратурата той я е пребил, изнасилил, ограбил и убил.

Делото се гледа при закрити врата, защото момчето все още не е пълнолетно. Близките не бяха допуснати в залата, но останаха пред съда, докато траеше заседанието.

Гешев: За изминалата година има най-много три неразкрити убийства

„Ние сме тук, за да искаме доживотна присъда без право на замяна”, каза Аксиния Петрова, братовчедка на Андреа.

„По принцип за него справедливост няма да има. И доживотен затвор да получи, няма да ни върне детето. Така, че няма смисъл и от делото”, смята Виктория Милчева.

Според адвоката на семейството пробойна в закона ще попречи на справедливостта да   възтържествува, докато след първата крачка на парламента да забрани съкратено производство в такива тежки случаи, не бъде направена и втората.

„Ограничението за поддържане на частно обвинение на непълнолетните трябва да бъде премахнато”, казва адвокат Димитър Марковски.

Напрежение в Галиче след жестокото убийство (ВИДЕО)

В залата подсъдимият изглеждал добре. „Спокоен, хладнокръвен, необезпокоен от това, че е изправен за това зверско престъпление пред съда”, обясни още Марковски.

Само дядото на обвиняемия се появи в залата. Бащата на убитото момиче няма имуществена претенция. Иска строга присъда. Реално, в качеството си на непълнолетен извършител обаче, обвиняемият би бил осъден максимално на 18 години лишаване от свобода, а минималната присъда никой не се нае да прогнозира.

Откриха важна улика, свързана с убийството в Галиче

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.