Това обяви шефът на дирекцията главен комисар Любомир Янев

Директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев категорично заяви, че ГДБОП не е провеждала действия по претърсване и изземане по отношение на лице с инициали Т.В. на територията на град София през последните 24 часа, съобщават от дирекцията.

Тя изпълнява задълженията си по план и реагира своевременно на всички сигнали, за да противодейства на разпространението и трафика на наркотици не само на територията на София, но и в цялата страна, се казва още в позицията на ГДБОП.

По-рано Мая Манолова обяви, че полицаи са влезли в дома на един от активистите на „Изправи се.БГ” - Тихомир Василев. Тя нарече това „полицейска репресия”.

„След като не са открили наркотици, те са накарали роднините на Тихомир да подпишат протокол за доброволно предаване на съд за варене на компоти. Отишли са 10 полицаи, тарашили са дома, мазето и наето помещение на майката на Тихомир и са си тръгнали под мишница със съда, в който тя вари компоти", заяви Манолова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.