Тя нарече това „полицейска репресия”

Полицаи са влезли в дома на майката на един от протестиращите и активист на движението „Изправи се.БГ”. Това съобщи лидерката Мая Манолова преди минути, която тази сутрин дойде първа на една от трите блокади в София. Тя определи действията на полицаите като „полицейска репресия”

„След като не са открили наркотици, те са накарали роднините на Тихомир да подпишат протокол за доброволно предаване на съд за варене на компоти. Отишли са 10 полицаи, тарашили са дома, мазето и наето помещение на майката на Тихомир и са си тръгнали под мишница със съда, в който тя вари компоти", каза Манолова.

Според Манолова акцията била на ГДБОП. От там излязоха с позиция, че службата не е провеждала действия по претърсване и изземане по отношение на лице с инициали Т.В. на територията на град София през последните 24 часа.

„Под този съд за варене на компоти се е намирал уред за печене на чушки. Полицаите са настояли доброволно да им бъде предаден и този уред, но майката се е възпротивила да го предава доброволно, защото правилно е преценила, че няма да й бъде върнат навреме съобразно потребностите на сезона”, каза още Манолова.

Хванаха 38-годишен, варил ракия в трафопост

По информация на NOVA става дума за акция на полицията по сигнал за незаконно държане на съоръжение за производство на алкохол в трафопост в столичния квартал „Обеля”. Разследващите са открили казан за варене на ракия, а стопанинът на обекта бил 38-годишен мъж.

А тази сутрин протестиращите продължиха акцията си, наречена „Блокада - изненада”. Този път окупираха за кратко входа на обществената телевизия.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.