На Орлов мост за пореден ден се проведе кинопрожекция

45-ият ден на недоволство срещу правителството и главния прокурор протече без напрежение. Непроменени остават исканията -  за оставка на кабинета и на главния прокурор. За оставка на президента Румен Радев пък се обявиха контра-протестиращи, които се събраха вчера пред румънското посолство.

Поредният протест започна малко след 19 часа на площад „Независимост”. Малко след 21 часа пък започна традиционното шествие, което стигна до палатковия лагер на Орлов мост. Там се проведе кинопрожекция. Вчера имаше и театрална обстановка. Протестиращите се събират там, за да гледат кино, театър, да карат колело и ролери.

45-и ден на недоволство в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

 

В същото време за поредна вечер имаше и контрапротест до румънското посолство на станалото емблематично кръстовище на булевардите „Ситняково” и „Шипченски проход”. Исканията на контрапротестиращите са да няма блокади и палаткови лагери.

Шумно, но без ескалация на напрежението премина 45-тата вечер на протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. „Хора млади, разберете, ние държавата и страната сме я взели временно от вас и трябва да ви я върнем, не можем да си позволим да ви я върнем в този вид, в тая кочина”, заяви един от протестиращите.   

СЛЕД ШЕСТВИЕТО СНОЩИ: Кинопрожекция, волейбол и каране на ролери на „Орлов мост” (ВИДЕО)

„България е кауза.  И нашата отговорност към вас, младите, това е моето разбиране, е , че ние трябва да създадем здравата основа, на която вие да стъпите и да полетите, за да я има България”, каза друг участник в протеста.

По инициатива на „Отровното трио”, пред сградата на Министерския съвет бяха оставени джипове – играчки. Минути по-късно, протестиращите запалиха свещи, с призив пак да запалят и на втори септември, за когато „Отровното трио” насрочи така нареченото „Велико народно въстание”.  

Тази вечер в 19 часа протестиращите ще се съберат за 46-та поредна вечер. Антиправителствени протести ще има и в чужбина. Демонстрации на наши сънародници ще има в Англия, Испания, Германия и Канада.

Репортери: Ева Костова, Марина Малашева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.