Сутринта недоволни граждани се събраха пред сградата на Областната управа

47-мият ден на протести започна спокойно. Около 8:30 недоволни граждани се събраха пред сградата на Областната управа на бул. "Витоша". Те поднесоха цветя и поканиха областния управител Илиян Тодоров на диалог.

Причината - негов остър коментар срещу протестиращите във Фейсбук след инцидента на бул. "Ситняково", при който се стигна до сблъсък между демонстранти и лек автомобил. Там е била и Анна Радева, която се е опитала да спре сблъсъка.

Разрушиха палатковия лагер на протестиращите до Ректората (ВИДЕО+СНИМКИ)

"За мен начинът с цветята е просто един миролюбив начин, ние не искаме да се караме с никого, не искаме да агресираме никого, но искаме да разберем защо те агресират нас”, казва тя.

Вечерта протестиращи се събраха отново в "триъгълника на властта". На площад "Независимост" протестът започна спокойно и без напрежение. Остават блокадите с палаткови лагери на три кръстовища в София - Орлов мост, пл. "Независимост" и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Към 20.30 часа протестиращите наредиха за кратко бухалки около входа на сградата на Министерски съвет, където има засилено полицейското присъствие, след което ги прибраха.

"Страхът го има, но смелостта е по-голяма. За нас е важно да покажем, че не ни е страх от коментарите на подобен човек. За нас е важно да покажем, че ние сме тук, всеки ден. За нас е важно той да си подаде оставката, заедно с Борисов”, казва друг протестиращ.

 

 

Недоволни от управлението на страната затрудниха движението в района на Прохода на републиката.

Протестиращите преминаха по основни улици във Велико Търново и се отправиха към „Хаинбоаз”. Колоната от автомобили се движеше бавно и така се образува опашка от автомобили. До затваряне на прохода не се стигна, но организаторите не изключиха това да се случи през следващите дни.

„С тези си действия в Търново, на този етап епизодични, показваме нашата готовност. А какво ще стане нататък? Показваме, че сме солидарни със София. Това е първо събитие от предстоящи тази седмица и смятам, че всяка вечер ще сме навън”, каза адвокат Дончо Бораджиев.

46-тата вечер на протести в столицата премина спокойно. Традиционно протестиращите се събраха на "триъгълника на властта", а по сградата на Министерския съвет полетяха памперси и бонбони. А контрапротестиращи се бяха събрали край кръстовището до румънското посолство, за да не допуснат блокирането му.

Очаквайте подробности

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.