Вчера братът на мистериозно изчезналия Янек Миланов - Марио, разговаря с главния прокурор Иван Гешев

Следите на 43-годишния Янек Миланов от Дупница се губят в нощта на 31 юли. Само четири дни по-рано той се върнал у нас от Франция. За последно бил видян да се качва в автомобила на бивш гард на братя Галеви, с когото имали стара вражда. Миналата седмица беше организирано мащабно претърсване на язовир "Дяково".

Гешев се срещна с брата на мистериозно изчезналия Янек Миланов

Вчера братът на мистериозно изчезналия Янек Миланов - Марио, се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Двамата разговаряха в Съдебната палата в София. Обвинител номер 1 увери Марио Миланов, че следи лично разследването от самото начало и се е запознал с действията, които до този момент се извършват от страна на полицията в Дупница и прокуратурата в Кюстендил.

„Бяхме на пейката, както всяка вечер. Очаквахме Янек. Когато дойде, си остави ключовете при нас и каза, че ще се върне след малко. Това малко така и не дойде”, разказва една от съседките.

Тя добавя, че той не е казал къде точно отива. Не била видяла и в коя кола се качва, но камерите са запечатали този момент.

Автошествие по стъпките на изчезналия Янек

"Страхът, който цари в град Дупница, трябва да бъде спрян. Това, което се случи, е абсурдно. Абсолютно недопустимо е някакви отрепки и страхливци да тормозят хората в града. Продължавам да имам надежда, че е жив, но вече имам сериозно притеснение какво се случило с него. Главният прокурор ме увери и аз имах възможност да видя, че всичко, каквото може да бъде направено, ще бъде направено", заяви Марио Миланов след срещата в Съдебната палата.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.