На кадрите се виждат хора, разглеждащи голямо сребристо съоръжение

Снимки на НЛО, спуснало се в гъста джунгла в Конго, се разпространиха в социалните мрежи. На кадрите се виждат хора, разглеждащи голямо сребристо съоръжение със слънчеви панели и жици. То е паднало в тропическата гора в провинция Долен Уеле, закачено за голям спукан балон. Дори губернаторът на провинцията отишъл да види какво е това. Властите се объркали, защото нито военните, нито от авиацията знаели за него. 

Космонавт засне НЛО (ВИДЕО)

Оказало се, че съоръжението е лъскав стратосферен балон за интернет, съобщи Ройтерс. Местните власти задържаха двама души за разпит, докато "Алфабет" - дъщерна фирма на Google, не потвърди, че това е балон за интернет. 

Пентагонът създава група за разследване на НЛО

Мистериозен обект в небето предизвика буря в социалните мрежи (ВИДЕО)

Загадката била разрешена вчера следобед, когато компанията "Лун", подразделение на "Алфабет", потърсила балона си. От нея обяснили, че спускането на стратосферния балон е било контролирано и съгласувано с местни представители на гражданската авиация. През юли "Телком" в Кения пусна интернет с такава технология. Техният балон HBAL166 напоследък е бил над Централна Африка като последното му известно местоположение е било над Северно Конго.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.