Недоволните от властта се събират в Триъгълника на властта

Нова вечер на протести в София и страната. Остават блокирани три основни кръстовища в столицата. Днес протест имаше и пред испанското посолство.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА

Снимка: Стоян Нешев, NOVA

А след 19:00 часа недоволните от властта се събраха пред бившия Партиен дом и Министерския съвет. Това е 49-ата вечер на антиправителствени протести. Исканията остават непроменени. Очаква се по-късно да има шествие до „Орлов мост”.

Снимка: Стоян Нешев, NOVA

 

48-И ДЕН НА ПРОТЕСТИ: Изсипаха сурова риба пред Министерски съвет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Недоволните  донесоха на площада шкафче, върху което на бели листове ще пишат мотивите за оставката на Борисов. Организаторите казаха, че шкафчета ще има целодневно на палатковите лагери. 

Снимка: Стоян Нешев, NOVA

В 21.30 часа протестиращите тръгнаха на шествие към Орлов мост. Една от основните теми сред тях беше оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. 

„Никой не се интересува от тази оставка. Дневният ред е оставката на Борисов, оставка на цялото му правителство. Това са някакви техни измишльотини”, коментира един от протестиращите.

„Поводът за оставката ми се стори несериозен, тъй като разбрах, че това да били някакви коментари по негов адрес. Според мен тази оставка няма да помогне с нищо”, каза участник в протеста.

Междувременно се проведе и контрапротест  в района на румънското посолство. Той е срещу блокадите в столицата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.