Документът за закупена винетка е издаден от място за бързи плащания

Пореден абсурден случай с тол системата. Собственик на лек автомобил получи седем глоби, защото колата му е засечена от камерите на БГТОЛ като ремарке.

Документът за закупена винетка е издаден от партньор на АПИ още през месец май. Служителка на гише оформя данните за електронния стикер и за заплатена годишна такса от 97 лв.  

"Пълен абсурд": Глобиха семейство 10 минути, след като си купило винетка

Собственикът на колата ремарке разбира едва преди месец за проблема, когато е спрян от служители на тол системата. „Глобите са затова, че моят автомобил се движи като ремарке. Докато веднъж се връщах от Варна, екипи на БГТОЛ от всички окръзи ме преследваха, аз им обяснявах и така си губехме времето”, каза потърпевшият Николай Иванов.

 

 

За да спрат пътните неволи на шофьора, той си купува втора винетка. От тол системата пък върнали парите на Николай за първия стикер, след като на случая се дава гласност. Глобите на мъжа обаче остават неопростени.

От тол управлението коментираха случая писмено, като прехвърлиха отговорността за недоразумението на човека, закупил си винетката, въпреки че данните в системата не са въведени лично от него. От АПИ също излязоха с позиция, в която се заявява, че шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни, когато закупуват винетка.

Подобни случаи за регистриране на леки автомобили като ремарке се оказа, че не са малко. Натрупаните глоби не се изчистват, а от БГТОЛ отказват да пререгистрират виртуалното ремарке в лек автомобил. Потърпевшите са категорични, че ще търсят правата си в съда.

След като мъжът потърси NOVA - парите за купената винетка, му бяха възстановени. А след излъчването на репортажа в обедните новини, много наши зрители ни изпратиха сигнали за подобни проблеми. Ще потърсим отговор на вашите въпроси и ще следим развитието на казуса с грешното засичане и несправедливите глоби.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.