Зам.-директорът на "Пирогов" смята, че ситуацията в страната е относително добра

„Ние сме в относително добра ситуация. Притеснителното е неизвестното, свързано със зимния сезон и всички въпроси, които поставя”, заяви за „Събуди се” зам.-директорът на „Пирогов” проф. Николай Габровски.

157 са новите случаи на коронавирус у нас

Според него българските медици вече са по-подготвени и ще се влезе по-спокойно в зимния сезон. Той е на мнение, че въпреки отминалата тежка ситуация, в момента обстановката в страната е спокойна.

„Мисля, че минахме през тежък и изпълнен с неизвестности период, за когото смятам, че сме се справили отлично. Сега сме в далеч по-спокойна фаза – няма пикове, няма претоварване на системата, няма липса на защитни средства и консумативи”, заяви проф. Габровски.

Министър Ангелов: В България няма да се изпитва ваксина върху хора

За него е важно, че броят на положителните проби за коронавирус  ежедневно намалява. Според него напоследък данните са по-ниски и това е положително.  Според него медицинският персонал у нас е по-подготвен – както психологически, така и материално.

 

 

„На повечето места колегите вече са се сблъскали с това заболяване. В повечето болници колегите знаят и имат ясна програма какво трябва да се направи. Мисля, че вече сме по-подготвени”, отбеляза той, определяйки положението като стабилно.

Целия разговор с проф. Николай Габровски гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.