Страната отчете 7379 инфектирани за ден

Франция с нов антирекорд. За поредно денонощие в страната са регистрирани повече от 7300 заразени с коронавируса. Правителството обяви, че има подготвен план за нова национална карантина, но прави всичко възможно да не го привежда в действие.

Маските стават задължителни навсякъде в Париж

От петък носенето на маски е задължително в Париж и околностите му. Френският президент Еманюел Макрон настоя съседните европейски държави по-добре да координират налаганите ограничителни мерки и призова французите към търпение.

„Като вас и аз не обичам да нося маска, но трябва да се научим да живеем така. Неудобно е, мъчително е с всички тези мерки за безопасност, особено за нас, които сме латински народ и това ни кара да не се чувстваме естествено. Това обаче е разумна мярка, която трябва да приемем за известно време, защото тя позволява да се забави разпространението на вируса. Тя позволява и на икономиката ни да тръгне отново в добри условия”, заяви френският президент.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.