Ще заглуши ли шумът на Балкана носталгията по вълните?

На плаж като на море, но край врачанските скали! И това вече е възможно след младежка инициатива на брега на река Лева. Мястото има особена притегателна сила за всички, които обичат природата и искат да си починат от шума на големия град.

Чиста вода, прохлада и волните, силни птици, които кръжат над огромните скали недалеч от уникалната местност „Вратцата”.

Това магнетично място, наречено „Света Неделя”, от години събира хората било заради легендата за съществуването на стародавен манастир и църква, било просто, за да налеят вода от непресъхващия студен извор, било на разходка, на пикник, на прохлада под дебелите сенки на дърветата или директно под лъчите на слънцето край ромона на реката.

Чадърите и шезлонгите всъщност са новата придобивка на мястото, която го прави още по-приятно. Поставили ги група ентусиасти от врачанския Младежки център.

Още докато младежи монтирали шезлонгите и чадърите плажуващите им се радвали много. Най-щастливи са децата, защото възрастните само ги наблюдават без да издават, каквито и да било забрани, защото мястото е напълно безопасно

А плажуващите искат и да се пази, но и да се развива идеята пък и да се увеличава самия плаж.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.