Събитието е част от Градските игри на Будапеща

Около 700 плувци се гмурнаха във водите на река Дунав в унгарската столица Будапеща, за да преплуват до другия бряг на най-дългата река в ЕС, съобщи Ройтерс.

Ултрамаратонец ще опита да пробяга 720 км по поречието на Дунав (ВИДЕО)

Събитието е част от Градските игри на Будапеща, които се провеждат с подкрепата на градската управа и насърчават жителите на унгарската столица да използват парковете, улиците и водните басейни за спорт. Най-голямото предизвикателство пред участниците в преплуването на Дунав бе да останат в рамките на дългия 430 метра коридор от лодки между двата бряга на реката.

Брегът на Дунав се напълни с търсещи сянка и прохлада

"Веднъж опитал, чувстваш силата на реката, удивително е колко силно и бързо е течението й", казва 50-годишният Ищван Ковач-Коко, който е бивш олимпийски и световен шампион по бокс и участва в надпреварата. "Страхотно чувство е да плуваш в красивата ни река", каза той пред Ройтерс.

Заради мерките срещу пандемията от коронавируса организаторите разрешаваха само до 25 души да бъдат във водата по едно и също време.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.