На контрапротест хората искаха премахване на блокадите

54-ият ден на антиправителствени протести премина спокойно и без сериозни инциденти. Снощи недоволството премина спокойно, но се стигна до спречкване между полиция и протестиращи. Шествия отново имаше както в София, така и в повечето големи градове на страната. 

53-ти ден на антиправителствени протести

В столицата традиционно хората се събраха в "Триъгълника" на властта около 19 часа. Стигна се и до леко спречкване между полиция и протестиращи. Причината - част от хората се опитаха да преминат през полицейските ленти между сградата на бившия Партиен дом и Националната художествена галерия. Групата беше спряна от униформените. Последва обида към органите на реда и отвеждане на един от протестиращите встрани. Мъжът обаче се извини и беше освободен.

Нова вечер на протест и контрапротест в София (ВИДЕО)

За поредна вечер в столицата имаше и контрапротест. Демонстрацията отново беше на тротоара пред румънското посолството. А хората настояват блокадите на ключови кристовища да бъдат премахнати. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.