Те са категорични, че могат да останат без зелени площи и паркоместа

 Жители на столичния квартал "Лагера" излизат на протест. Причината - намеренията на строителна компания да направи пробив на улица "Добротица Деспот". Според недоволните по този начин ще останат без зелени площи и паркоместа пред жилищата си. Подавани са жалби до районното кметство и Столичната община, но отговор няма.

Протестиращи от „Бетономорие” блокираха „Орлов мост” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пробивът трябва да насочва автомобилите към паркинга на строежа. Жители на квартала обаче са против изграждането на такава отсечка, защото зелените площи в района вече са унищожени. Според тях няма и разрешение за такъв строеж.

„За намеренията разбрахме от самите изпълнители. Те твърдят, че ще правят нова улица. Ще правят топик върху нашия, който ще обслужва само новостроящия се блок. Така ние оставаме без паркоместа. Изрязани са и много дървета”, обясни жителка на квартала.

 

 

Според други в непосредствена близост до новата улица има детска градина и тя ще граничи със спалните и площадките на малчуганите. А желанието им е да се промени начинът на изграждането на улицата и да се възстановят зелените площи.

20 организации внасят искане за вето върху промените в Закона за Черноморието

„Имаме план, който е приет през 2001 г. В началото на моя мандат сме поискали актуализация на три плана от арх. Здравков. Това са тези за „Лагера”, местност „Хиподрума” и местност „Славия”. Приемаме, че от 2001 г. досега потребностите на хората са се променили. За голямо съжаление не мога да потвърдя, че имаме отговор от централната администрация на нашето искане”, коментира кметът на район „Красно село” Росина Станиславова.

Подробности по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.