Той ще участва във веломаратон, заедно с още близо 100 участници

Близо 100 колоездачи от цялата страна тръгнаха рано сутринта, за да прекосят най-дългия веломаршрут от Видин до Дуранкулак. Те ще трябва да изминат 730 километра на две колела. Сред тях е и 72-годишен ветеран-колоездач от Варна.

РЕКОРД: Колоездач измина над 11 000 километра за 30 дни

„За първи път тръгвам на толкова дълъг маршрут и съм уверен, че мога да го преодолея за седем дни. Радвам се, е участват в този веломаратон, за да мога да се насладя на красотите на България”, сподели Петър Димитров.

Той е на мнение, че за подобно приключение на неговата възраст са необходими две неща –подготовка и воля. Едното се постигало с много труд, другото – или го имаш, или го нямаш.

КАУЗА: Млад лекар ще кара 700 км за хората с психични заболявания

Организаторите на веломаратона смятат Петър за своя емблема на тазгодишното издание. Рекорден брой участници са тръгнали от Видин рано сутринта, сред тях има и чужденци. А  организаторите се надяват през 2021 година, когато обстановката в страната се подобри, в инициативата им да се включат двойно повече хора.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.