Това ще стане по схема, представена от стопанина и одобрена от Министерството на туризма

По-малко спасители работят по българските плажове от днес. Причината е по-малкият брой туристи. Така, въпреки прогнозата за топъл септември, голяма част от концесионерите започват да освобождават спасителите.

Броят на спасителите се определя по схема, представена от стопанина и одобрена от Министерството на туризма.

Интересът към плажа на Крайморие по традиция е голям, особено през почивните дни. Затова и там ще има освободени гардове, но по-малко от предвиденото.

Концесионери искат да осигуряват спасители за безстопанствени плажове

„На този плаж от днес трябва да оставя шестима от 10 спасители, но поради натовареността и посещаемостта аз съм оставил 8”, обясни концесионерът Николай Димитров.

Васил Алексиев е воден спасител и обучител от дълги години. Смята, че намаляването на броя на колегите му на плажа от днес натоварва оставащите с повече отговорности.

Морето взе втора жертва край Арапя

„Казваме на туристите да внимават с морето, защото то не е до колене. И да имат предвид, че ние не можем да обхванем целия плаж с намален състав”, обяснява Васил Алексиев.

Летовници признават, че инцидентите в морето се случват основно заради това, че самите те не спазват указанията на спасителите. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.