За тези, които ще летят с руските ракети "Союз", има допълнителни опции

Космическите туристи, пътуващи с руските ракети "Союз", ще могат да закупят капсулата, с която се връщат на Земята, каза Дмитрий Лоскутов, ръководител на Главкосмос, дъщерно дружество на руската държавна космическа корпорация Роскосмос. Той говори на петото глобално сателитно и космическо шоу, проведено във виртуален формат тази година, предаде БГНЕС.

Първите космически туристи отлитат за Международната космическа станция през 2023 г.

Един от слайдовете на презентацията му изброява допълнителните опции, които космическите туристи могат да закупят, когато летят с руски кораби. В него е посочена покупката на капсулата за повторно влизане "Союз" след завръщането на Земята.

"Върджин галактик" и НАСА ще подготвят космически туристи

Други допълнителни опции включват космическа разходка, обучение за космически полет в специален самолет с нулева гравитация, помощ при извършване на собствени научни изследвания по време на престой в орбита и разработване на индивидуален космически комплект за храна. Стандартният туристически полет в космоса трае до 10 дни и туристите също ще имат възможност да го удължат до 30 дни, допълни Лоскутов.

„Върджин Галактик” показа дизайна на кабината за космически туризъм

Стандартният пакет за космически пътувания включва медицинска помощ, обучение в руския космически център, полет до Международната космическа станция и завръщането на Земята, както и услуги за търсене и спасяване на завръщащите се космически туристи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.