Проверката обаче е преустановена след разговор на вътрешния министър със собственика на веригата

Служители на Националната агенция по приходите и полиция започнаха проверка в голяма верига магазини за детски стоки.

Това потвърди пред NOVA говорителят на НАП Росен Бъчваров. Според собственика на магазините Мариан Колев, заедно с НАП на проверка са били икономически полицаи и митничари. Колев твърди, че акцията е следствие от негов гневен пост, заради това, че синът му е бил обгазен от полицаи на протеста на 2 септември в София.

„НАП направиха проверка на касови апарати, документи, книги, фактури, каквато им е тяхната работа. От „Икономическа полиция” дойдоха да проверят склада ни, който е под митнически контрол, впоследствие се присъединиха към проверката хора от агенция „Митници”. Те са в абсолютно законното си право да дойдат, за да ни направят проверка. Само че не мисля, че се случва често в един и същи ден, в един и същи час да дойдат три различни институции”, коментира Мариан Колев.

От МВР обявиха, че проверката е преустановена. Това е станало след разговор на вътрешния министър Христо Терзийски със собственика на веригата „Хиполенд”.

Вътрешното ведомство съобщава още, че проверката е била планова и част от дейността по  противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

Междуведомственият координационен център е извършил досега 14 такива проверки в различни дружества, посочват още от МВР.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.