Тази сутрин движението на всякъде в София е отворено

58-мата вечер на протести в София премина без ескалация на напрежението, но с нов палатков лагер на площад „Независимост” и блокада на „Орлов мост”.

През нощта палатките и шатрите са премахнати от „Триъгълника на властта". Тази сутрин движението се осъществява безпроблемно навсякъде.

58-И ДЕН НА ПРОТЕСТИ: Нов палатков лагер в "Триъгълника на властта" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Традиционно протестиращите започнаха да се събират на площад „Независимост” след 19:00 часа. Малко след 20:00 часа започнаха да раздават играчки на полицаите. Повод за това им даде финансовата проверка в голяма верига магазини за детски играчки. Според протестиращите причината е, че собственикът на магазините е от техните редици. Според полицията проверката е била планова, наред с още 14 такива в други дружества.

 

 

От трибуната организаторите от т.нар. „Отровно трио" призоваха протестиращите днес да се съберат в 09:00 сутринта пред Софийския районен съд. Там ще се гледат мерките за неотклонение на над 20 души, които бяха задържани на протеста на 2 септември.

След 21:00 часа вместо на традиционното си шествие до „Орлов мост”, по-голямата част от протестиращите останаха в „Триъгълника на властта" и изградиха нов палатков лагер. Друга част от протестиращите блокираха „Орлов мост”, но там палатки не бяха разпънати.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.