Броят на хоспитализираните в интензивни отделения расте с най-бързия си темп за последните 2 месеца

Новите случаи на COVID-19 във Франция доближиха пика си от края на март. Броят на хоспитализираните в интензивни отделения расте с най-бързия си темп за последните почти два месеца.

На този фон започна и новата учебна година, но в петък се стигна до затварянето на 22 училища, заради нови случаи на заразени с коронавирус.

При спазване на изискванията на здравните власти, учебните занятия започнаха присъствено за над 12 милиона ученици. Носенето на маски е задължително за учители и ученици от 11-годишна възраст.

Има ли вече втора вълна от COVID-19 в Европа?

Преподавателите ще трябва да имат предвид и изоставането с учебния материал, тъй като мнозинството деца са спрели да учат по време на карантината.

Новата учебна година идва и с правила, към които повечето деца трудно ще се приспособят. Дезинфектанти на входовете на училищата и в класните стаи, спазване на безопасно разстояние и променено свободно време – това ще е новото нормално за милиони ученици във Франция. Освен учениците, преподавателите също ще трябва тепърва да се приспособяват към новата реалност.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.