Преди старта на учебната година

„Училището може и трябва да задава дневния ред. Там се формира всичко важно за нас. Всъщност е много правилно, че там трябва да задаваме следващите стъпки и да казваме какъв свят си представяме за нас“. Това заяви в студиото на „Събуди се“ основателят на онлайн платформата за видео уроци „Уча.се“ Дарин Маджаров.

Той изрази мнение, че именно в училище трябва да започва играждането на следващите лидери в държавата и света.

„Училището е мястото, където едни деца и младежи стават граждани. Освен, че те придобиват един образователен минимум, там се случва и нещо друго, което се нарича обществена връзка. В този смисъл, средата на обучение е важно нещо“, коментира учителят по култура от Националната гимназия за древни езици и култури Радослав Илиев.

Според него не е реалистично децата да се задържат в училище повече от месец след началото на новата учебна година. Пандемията е с големи размери, а липсата на ваксина ще се окаже решаваща.

„Хората, които са искали, са станали в пъти по-добри през времето на кризата. За няколко седмици в нашия сайт се регистрираха над 250 хиляди души. Ние трябваше да ги обслужим по най-добрия начин и дори се наложи да преправим съдържанието на сайта. Трябва да се адаптираме“, каза още Маджаров.

Той добави, че предстои пускането на мобилно приложение, което допълнително да улесни достъпа до платформата.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.