Собственикът на фирмата смята, че става дума за умишлен палеж

Три автобуса изгоряха напълно в Ямбол. Сигналът за пожар в гаража на местна транспортна фирма е получен около 2 часа тази нощ. Разпалването на пожара е заснето от охранителните камери, твърди собственикът на превозните средства.

„Двата са с 53 места, другият е 50-местен. С единия се е извършвал случаен превоз, с двата са извършвани превоз на деца и ученици”, каза собственикът на фирма за превози Мирослав Мирчев.

Според него палежът е умишлен и поръчан от конкурент. „Днес трябваше да подпиша договор с две училища, на едната обществена поръчка той също участва и автобусите пламнаха снощи. Смятам, че е за да ме уплашат и да спра да играя за обществени поръчки”, коментира Мирчев.

Записи от охранителните камери са предадени на полицията. „На самата камера се вижда лицето, което влиза и носи запалителната течност. Вече оттам нататък полицията би трябвало да си свърши работата. Лицето е с маска, не може да се разпознае”, каза собственикът на фирмата.

За случая вече е уведомена и Окръжна прокуратура Ямбол. Образувано е досъдебно производство. Тепърва ще стане ясно, умишлен ли е бил палежът.

При пожара няма пострадали хора. Нанесени са, обаче значителни материални щети. „Те са за около от 80 до 100 хиляди лева, но това не е първият палеж спрямо нас”, каза Мирослав Мирчев.

Трите изгорели автобуса не са били застраховани. Управителят на фирмата твърди, че за последните три години това е трети палеж на собствеността му.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.