Премиерът посети център за деца с онкологични заболявания в село Опицвет

„Мафията в момента иска да свали правителството - хазарт, контрабанда, всички са на улицата срещу нас. Това ми дава основание да считам, че не трябва да се дава оставка“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в център за деца с онкологични заболявания в село Опицвет. 

”Искат оставка, но не знаят какво да се направи. При нас хубавото е, че не говорим в бъдеще време, а в настояще“, добави министър-председателят. 

Премиерът изтъкна, че правителството продължава да работи активно. „Затова толкова ги дразним - другите няма какво да покажат“, отбеляза  той..

Новопостроеният център, който се намира между селата Опицвет и Безден, е третият подобен център в Европа след Норвегия и Италия. Изграждането му започва през 2018 г, като за целта са предоставени 3 млн. и 700 хил. лв. по Програмата за развитие на селските райони. Получена е и безвъзмездна помощ от община Костинброд в размер на 750 хил. лв. Устойчивостта на проекта е гарантирана и благодарение на финансиране по линия на Норвежката програма. Центърът включва седем къщички, в които ще се настаняват семейства, има и хотелската част, спортен център, столова, кухня и зали за занимания. Общият капацитет е за 40 души. В базата е изграден и параклис.

Комплексът се състои от 7 къщи, оборудвани с всичко необходимо за едно домакинство. Те са разположени на площ от 3600 кв. метра. Финансова помощ за него е осигурил  и футболната легенда Стилиян Петров. 

По време на посещението там премиерът обяви, че в началото на ноември ще бъде открита първата част от магистрала "Европа". 

Заедно с Борисов беше и вицепремиерът Томислав Дончев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.