Президентът знаел за заплахата още през февруари

Журналистът, разкрил аферата „Уотъргейт”, отправи тежки обвинения към Доналд Тръмп. Боб Уудуърд написа в книга, че американският президент умишлено е омаловажил заплахата от коронавируса преди епидемията да удари САЩ.

Номинираха Тръмп за Нобелова награда за мир

За половин година журналистът е направил 18 интервюта с Тръмп. В предварително публикуваните извадки се вижда, че милиардерът нарича коронавируса "смъртоносно нещо". Още в началото на февруари той казва, че болестта е много по-опасна от най-тежката форма на грип. А в публичните си изяви тогава президентът заяви, че заразата е под контрол и смъртните случаи ще бъдат много малко. Белият дом настоява, че президентът не е подвел обществото.

Бивш адвокат на Тръмп: Президентът е мафиот и расист

"Никой не е лъгал американския народ. Някой ден коронавирусът наистина ще си отиде, както казва президентът. Всички чакаме този момент. И ще имаме ваксина - благодарение на този президент, който пренебрегва бюрокрацията, за да осигури сигурна и ефективна ваксина. Държавният глава демонстрира спокойствие и мобилизира частния сектор да работи за целта по начин, който не е виждан от Втората световна война", обясни говорителката на Белия дом Кейли Макенан.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.