Над 1500 души нямат нормален достъп до домовете си

Жителите на квартал „Горни Воден” в Асеновград излязоха на протест. Единственият път, който свързва квартала с града, е в окаяно състояние. От половин година участъкът е разкопан и изоставен. Над 1500 жители нямат нормален достъп до домовете си.

С жива верига жителите на квартала блокираха централната улица, която е осеяна с дупки, пропаднали шахти и големи неравности. Пътят е в окаяно състояние от половин година, след като от ВиК го разкопали за поставяне на нов водопровод, а общината поела ангажимента да го асфалтира.

Жителите на квартала настояват да се спрат и камионите, които превозват дървесина, защото допълнително разбиват настилката. Автобусите на градския транспорт отказват вече да влизат в квартала.

 

 

На места дупките са дълбоки половин метър. При всеки по-проливен дъжд водата, която се събира, влиза в къщите на хората. Затова те настояват за цялостен ремонт на улицата, който не е правен от 30 години.

Според зам.-кмета на Община Асеновград Стоян Димитров, стойността на този участък е около 400 000 лева за цялостен ремонт. В същото време общината разполагала с около 600 000 лева за всички улици.

За запълването на дупките са необходими 30 000 лева. Общината е сключила договор с изпълнител и от днес ремонтните дейности по улицата започнаха.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.