Инцидентът е станал в близост до автобусна спирка

Пешеходка е загинала при катастрофа тази сутрин във Варна, съобщиха от полицията, цитирани от БТА. Инцидентът е станал около 7.45 часа в близост до автобусна спирка.

Прокуратурата иска постоянно задържане на шофьора, блъснал 12 коли в Айтос

57-годишен водач блъска с автомобила си пешеходката, която пресичала булевард пред спрял на спирката автобус и близо до пешеходна пътека. Вследствие на удара жената е получила тежки травми и е починала на място.

Всичко започва малко преди 8 сутринта. 71 годишна жена опитва да пресече неправилно пътното платно. Но е връхлетяна от шофьор на лека кола. 

“Жената е пресичала булеварда, като е минала пред автобусът в близост до пешеходна пътека”, обясни Ивана Милева - говорител на ОД на МВР – Варна.

Пътен инцидент с автобус на магистрала „Тракия”

Жената издъхва малко след инцидента, а 57 годишния шифьор твърди, че не е успял да я види заради спрял на спирка автобус.

На шофьора е направена проба за алкохол. „На място водачът е тестван за употребана алкохол и такава не е установена”, допълва Милева.

Тепърва предстои да излязат и кръвните проби на водача. Предстои да се изясни и с каква скорост се е движил той. Хората от района споделят, че на този булевард ограниченията редовно се нарушават.

По случая е образувано досъдебно производство.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.