По-рано днес Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще разполагат с ваксина до няколко седмици

Милиардерът и съосновател на "Майкрософт" (Microsoft) Бил Гейтс заяви, че светът няма да се върне към състоянието си от преди коронавирусната пандемия преди 2022 година.

Вирусът струва на глобалния туризъм 460 млрд. долара

"В най-добрият случай, след две години от този момент нататък, бихте се завърнали, в частност за някои неща от областта на здравеопазването,  в идеалния случай там, където бяхте в началото на 2020 г.“, заяви Гейтс в интервю за нюйоркското списание Intelligencer.

Гейтс подчерта, че за да се случи този сценарий, ще трябва да бъдат разработени няколко ефективни коронавирусни ваксини и да бъде активирано тяхното масово производство. "В този случай през 2021 г. пандемията ще започне да намалява, а през 2022 г. световната пандемия би трябвало да приключи", добави милиардерът.

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще разполагат с първата си ваксина срещу коронавирус след няколко седмици.

Facebook ще информира потребителите за климатичните изменения

Говорейки по Fox News, той отрече да е притискал когото и да било да пусне коронавирусна ваксина по политически причини.

Тръмп добави, че веднага след като ваксината бъде налична, правителството ще бъде готово да я достави „незабавно“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.