Местните организират подписка, с която да потърсят помощ

Десетки кражби от малолетни тормозят жителите на врачанско село. Последният случай е от края на миналата седмица, а хората започнаха подписка, с която искат да алармират всички възможни институции.

„Дръжте крадеца”: Клиентка задигна пари от салон за красота (ВИДЕО)

За поредния удар на малолетните крадци разказва Геновева Николаева. Като на филм престъпниците пробили дупка на тавана на къщата ѝ и откраднали техника за близо 2 000 лева.

80-годишната медицинска сестра Мария Вълова пък била обрана два пъти по един и същ начин. Крадците прониквали през решетките на иначе добре заключения гараж. И двата пъти докато жената гонела единия, другият обирал последните ѝ пари.

 

 

Крадците са известни на полицията. „Установили сме ги в 9 случая, подали сме съответната информация към компетентни институции. Правомощията ни се изчерпват дотам”, обясни ст. инспектор Милен Иванов.

„Аз смятам, че всички заедно трябва да помогнем на семейството. От една страна децата да останат в семейна среда, от друга - да работим с родителите”, смята директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Нели Стоянова.

Докато чакат резултат от работата на институциите, за хората остава единствено страхът да не станат следващата жертва на крадците.

Още гледайте във видеоматериалите. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.