Сигналът е подаден в 3.26 часа

Двоен удар в Сандански. Тази нощ е бил обран клон на банка. Крадци са успели да влязат и в жилището на местен полицейски шеф.

Около 6 000 лева липсват от банковия клон в Сандански след обира от тази нощ. Установено е, че извършителите са проникнали през заден вход, чупейки прозорец и режейки преди това металната решетка, защитаваща прозореца. Малко по-рано вечерта е направен и опит да бъде обран апартаментът на заместник-шефа на полицията в Сандански. Дали има връзка между двете престъпления засега не е установено, но полицията работи по случая.

 

 

В района на банката хората още вчера усетили, че нещо не е наред. По улиците видели непознати, които събудили съмненията им.

„Чух им разговора, който гласеше, че трябва да бъдат по-внимателни. Видях, че човекът не е от квартала. Следобед тази личност, видя ми се, че е същата, нещо правеше снимки тук, оглеждаше”, обясни мъж.

Късно през нощта неизвестни срязали металната решетка, счупили прозореца, а охранителните камери напръскали със спрей. После си тръгнали с 6 000 лева от касата.

В Сандански хората твърдят, че няма как обирът да е станал без участието на вътрешен човек. Първо защото ключът от касата бил оставен на нея, второ - защото сигналът за обира бил подаден късно.

 

„Тук има местни участници. Снощи светеше цяла вечер лампата, защо? Това подозирам аз”, коментира друг.

Влизането с взлом в апартамента на заместник-шефа на полицията в Сандански се е случило снощи около 23.00 часа. Днес през целия ден полицейското присъствие беше засилено. Все още обаче не е ясно какво липсва от апартамента на полицая.

Полицията работи по всички възможни версии. Връзка между двете престъпления от снощи засега не е доказана.

По информация на NOVA в Сандански са задържани част от лицата от криминалния контингент. Тепърва ще се изясняват дали имат съпричастност към престъпленията от тази нощ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.