Двойка младежи и наемателите на паркинга влезли в пререкание къде точно трябва да оставят колата си

Скандал на паркинг в Балчик и твърдения за побой. Двойка младежи влезли в пререкание с наемателите на паркинга за това къде точно трябва да оставят колата си. Шофьорът Тодор Владов разпространи клип от случилото се в социалните мрежи, в който твърди, че той и приятелката му, са станали жертви на побой.

Тодор и Елена живеят в Украйна, но от години летуват в Балчик. За първи път с тях в България е и майката на момичето. В неделната вечер решават да й покажат Ботаническата градина в Двореца. Свикнали са да оставят колата си винаги на първото паркомясто на уличното платно.

ЗРЕЛИЩНА ГОНКА: Полицията преследва бус в насрещното на „Цариградско шосе”

„Едно момче с червена фланелка, без отличителни знаци, започна да ни вика: „Преместете колата в нашия паркинг, на този паркинг не може да спрете”. А имаше кола на 3 места по-надолу. Попитах: „Защо не може да спрем?” Отговори: „Просто не може, всички паркинги в района са наши, ние казваме къде има свободни места, къде няма”, разказва Тодор Владов.

По думите му последвали заплахи от страна на другия мъж, към когото веднага се приесъдинил и шефът му.

„Той започна директно да ни обижда, да отправя заплахи, казваше, че ще ни покаже "кой е той”, че тук всичко зависи от него, че повече в Балчик няма да стъпим. На няколко пъти казаха, че ще стане нещо с колата ни, ако не я преместим”, допълва Владов.

Паркинг вместо градинка в столичния квартал "Редута"?

Според наемателя обаче те са помолени учтиво да преместят автомобила, защото фирмата многократно е плащала обезщетения за повредени коли в т.нар. „синя зона”, за която също отговаря.

„В тази част на денонощието е тъмно, пътят е тесен, имаше автобус, който товареше хора и беше по-добре и за негова сигурност, и за наша, колата му да бъде на друго място. Мъжът беше помолен от нашия служител да я премести. Не го направи, а след това започнаха вербални заплахи от негова страна”, твърди Петър Петров, наемател на паркинга и „синята зона".

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.