Няколко души спряха движението с автомобилите си

Протест блокира движението на кръговото кръстовище непосредствено преди Дунав мост при Русе, съобщава БГНЕС. Няколко души спряха движението с автомобилите си и образуваха своеобразен лагер в средата на кръстовището тази сутрин.  Протестиращите обявиха, че са солидарни с обявеното за вторник трето „Велико народно въстание”.

Част от русенци недоволстват, че толкова малко хора блокират невралгичното за международния трафик кръстовище.

Протестиращи за чист въздух блокираха движението към Дунав мост

„Това е идеята - да затрудним максимално работата на държавата, тъй като няма как да блокираме премиера или някои от управляващите, защото те се крият. Никой не знае къде отиват, за да можем да им кажем директно какво мислим за тях. Ако някой е готов да даде друга работеща рецепта, бихме я изпълнили. Обикновено в България има 6 милиона специалисти как това да се случи, но никой не го прави, а си стоят вкъщи. Много от хората роптаят във Facebook, но не излизат да протестират, което значи, че те са съгласни с това, което се случва.“, заяви Митко Ружинов, който подкрепя протеста.

Блокада и на "Дунав мост" край Русе

8-километрова колона от камиони на „Дунав мост 2” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Исканията на протестиращите в Русе остават непроменени – оставка на правителството и главния прокурор. „Това са първите стъпки! След това продължаваме с организиране на честни избори. Искаме и машинно, и дистанционно гласуване“, заяви още Митко Ружинов.

Очаква се блокадата на Дунав мост при Русе да продължи до 16:00 часа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.