Счупени са и десетки детски площадки

Вандали посегнаха на манастир в столичния квартал „Илиянци”. Счупени са и десетки детски площадки. Жителите на квартала се оплакват и от кражби по домовете.  За да се справи с проблема, кметът дори е организирал кампании с артисти и  футболисти. Резултатът обаче е бил нулев.  

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ: Чупят специална люлка за деца в неравностойно положение

„Разбита е решетката на притвора на старинния храм, както и вратата на камбанарията. Намирали сме спринцовки. Много пъти съм правил забележки. В повечето случаи младежите се държат подигравателно. Подавали сме сигнали до 112. Липсва домашно възпитание и пример”, заяви в ефира на „Здравей, България” отец Ириней Лобомиров.

Вандали изкъртиха желязна ограда на детска площадка в Благоевград (ВИДЕО)

„Много голяма част от общинската собственост не се пази. Последните детски площадки оцеляха едва седмица. Бях обект на агресия, тъй като направих забележка на тийнейджъри, които влязоха с коли в двора на едно от училищата. Трябва да има по-строг контрол и санкции”, каза кметът на район "Надежда" Димитър Димов.

 Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.